Kerüld az erős napsütést

Nyaralás, napsütés, buli, jó képek. Homokos tengerpart, meleg színek, de hogyan? Fotózz délutáni fényben!

A nyári délutáni meleg fények lágy narancssárga tónusa igazán jól megy a bulis képekhez és különösen jól passzol bőrünkhöz is.

A déli napsütésben nem csak könnyen megéghetünk, de még igazán hangulatos és jó képet sem tudunk készíteni. A nap magasan jár, a fény színe kékes, erős a direkt fény, nagy a kontraszt és kemények az árnyékok. Ez a szieszta ideje nem csak nekünk, hanem a fényképezőgépnek is. 

Késő délután nem csak a parton készíthetünk jobbnál jobb képeket, hanem a természetképek is jobban fognak mutatni. Ilyenkor a fény meleg, narancsos árnyalatú. Az árnyékok nem olyan sötétek, hosszúra nyúlnak.

A fenti kép nem érzékeltetné megfelelően a hangulatot, a nyári bulit, a haverokat, ha kemény déli fényben készült volna. Ahhoz, hogy ilyen szép narancssárga színeket kapj, a fehéregyensúlyt állítsd automata helyett napfény, vagy felhős beállításra! 

Mi szükséges az ilyen képekhez? Délutáni fények, hosszú, lágy árnyékok, napfény beállítás (5000-5600K) a fényképezőgépen, viszonylag rövid záridő a bemozdulások elkerülése érdekében (pl.: 1/500), nagylátószögű optika (20-28mm) buli, haverok, és tengerpart...

Megoszt

Megosztom a cikket!

 
  • Gyakran frissülő tartalom

    Az oldalon új cikkek adnak ötleteket, hogy egyre jobb képet készíts. 

  • Könnyen érthető

    A tartalom kezdő fotósoknak készült, ezért könnyen elsajátítható tippeket olvashatsz. 

  • Csatlakozz a Facebookon

    Lájkold az oldalt, így mindig időben értesülsz az új cikkekről.

  • Bárhol olvashatod...

    Az oldal megjelenítése optimalizált Apple (iPhone, iPad) és Android mobil eszközökre is.

  • 1